Copyright 2017 - De JeugdZaak

zefanjavanderkolk@dejeugdzaak.nl

06 - 508 83 268

 

Functie

Pedagoog & bestuurskundige

 

Expertise

In 2010 studeerde ik cum laude af voor de master opvoedingsondersteuning aan de UvA. Voor de Jeugdzaak heb ik destijds onderzocht hoe systematische, tussentijdse feedback van ouders voor CJG-professionals de effectiviteit kan vergroten. Daarnaast rondde ik in 2016 de master Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit af met een onderzoek naar de invloed van boundary spanners op het vertrouwen in netwerken. Ik ben een netwerker, analytisch, betrokken, gedreven, resultaatgericht en ben gevoelig voor de (politieke) context.

 

Ik ben volop bezig met diverse opdrachten binnen de jeugdhulp. Ik ben enthousiast over monitoring en evaluatie van jeugdhulp waarin leren op alle niveaus centraal staat. Ik hou me bezig met het ontwikkelen en optimaliseren van werkprocessen en implementatie in de lokale zorg voor jeugd en het creëren van optimale randvoorwaarden voor veranderingen.

 

 

Passie

Ik geloof dat ouders het beste willen voor hun kinderen. Elke ouder kan wel eens een steuntje in de rug gebruiken, maar andere gezinnen hebben door omstandigheden wat meer ondersteuning nodig om hun kinderen het beste te bieden. Ik vind dat deze ondersteuning toegankelijk moet zijn en aan moet sluiten bij de gezinnen. Dat realiseren we alleen gemeenten, organisaties en professionals co-creëren met gezinnen samen. Een goede zorg voor jeugd waardoor kinderen gelijke kansen krijgen om zich volop te ontwikkelen is mijn verlangen.

Zefanja van der Kolk